Αιμοδοσία

 
   
 
 

 

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ, Η ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ!
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ

   Με τον όρο "AIMOΔOΣIA" εννοούμε τη χορήγηση αίματος με την μετάγγιση και κατ' επέκταση την όλη οργάνωση που ασχολείται με τη λήψη, συντήρηση και διάθεση του αίματος. H μετάγγιση αίματος υπήρξε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση οργάνου. Τα τελευταία 60 χρόνια, η επιστημονική και τεχνική πρόοδος στο τομέα της μετάγγισης αίματος υπήρξε τόσο αλματώδης, ώστε σήμερα η μετάγγιση να μην είναι μια απλή λήψη και χορήγηση αίματος, αλλά ένας ιδιαίτερος κλάδος της Αιματολογίας που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, μια θεραπευτική μέθοδος, που βασίζεται σε αυστηρότατους κανόνες, μια ολόκληρη οργάνωση, που περιλαμβάνει επιστήμονες γιατρούς-αιματολόγους και βιοχημικούς, ειδικούς τεχνικούς, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, στατιστικολόγους, κοινωνικούς παράγοντες και κρατικούς λειτουργούς.
   Δυστυχώς, επειδή οι αυξημένες ανάγκες της χώρας μας δε καλύπτονται πλήρως βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εισάγουμε αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, πράγμα που δεν μας τιμά ως χώρα και είναι οικονομικά ασύμφορο. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ζητούν απεγνωσμένα μια μονάδα αίματος. Ας μην αντιμετωπίσουν την αδιαφορία.
Η πρώτη προτεραιότητα από την ίδρυση του συλλόγου μας υπήρξε η δημιουργία Τράπεζας αίματος για τις ανάγκες των συγχωριανών μας.
Στην πρόσκληση μας ανταποκρίθηκαν πάρα πολλοί συγχωριανοί μας εθελοντές και μη εθελοντές αιμοδότες. Το ραντεβού δόθηκε για τις 8 και 10 Οκτωβρίου 2007 στο τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Κ.Ν. Αθηνών "Γ. Γεννηματάς" εκεί που ο σύλλογος μας αποφάσισε να ιδρύσει την τράπεζα αίματος. Τα μέλη του Δ.Σ. και πολλά μέλη του συλλόγου αφήνοντας την εργασία τους προσήλθαν εθελοντικά να δώσουν αίμα. Συνολικά για τον σύλλογο μας διατέθηκαν 30 μονάδες αίματος. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το αίμα για κάποιον συγχωριανό μας αλλά αν αυτό είναι απαραίτητο παρακαλούμε όπως επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Επίσης στις σκέψεις του συλλόγου μας είναι να δημιουργηθεί άλλη μια τράπεζα αίματος στο νοσοκομείο του Αγρινίου προκειμένου οι συγχωριανοί μας που βρίσκονται στην Καψοράχη να έχουν άμεσα αίμα αν αυτό χρειαστεί.
Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει τον Απρίλιο του 2008. Μέχρι τότε όποιος συγχωριανός ή φίλος θέλει να προσφέρει αίμα για την τράπεζα αίματος του συλλόγου παρακαλούμε όπως απευθύνεται στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.
                                   Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

 
 
 

Αδελφότητα των απανταχού Παλαιοχωριτών Μακρυνείας "Ο 'Αγιος Νικόλαος"

Διεύθυνση: Χαλκοκονδύλη 21 - Αθήνα - 104 32
Τηλ: 6974 - 114 325
Fax: 210 - 52 24 315
e-mail: info@kapsoraxi.gr

© Copyright 2008 All Rights Reserved